Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lättlagad och klimatsmart ”lasagne” med mättande matkorn och fina smaker.
10 portioner
Ingredienser lasagne
200 g Kungsörnen matkorn
500 g nötfärs
60 g tomatpuré
120 g chilisås
0,9 l vatten
10 g oxfond
10 vitlök, pressad
4 cl rödvinsvinäger
1,5 g torkad oregano
2,5 g salt
0,5 g svarpeppar malen
400 g Kungsörnen Lasagnetter Fullkorn
Ingredienser bechamelsås
0,6 l mjölk
45 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
25 g smör
2,5 g salt
0,5 g svartpeppar
100 g gratängost
Gör så här:
- Koka matkornen mjuka ca 30 minuter, låt kallna. Mosa matkornen och blanda med nötfärsen.
- Bryn färsen, tomatpuré och chilisås. Häll på vatten, oxfond och vitlök. Smaksätt med salt, oregano, rödvinsvinäger och svartpeppar. Låt koka en stund.
- Tillsätt lasagnetter. Rör runt och låt stå i ca 2-3 minuter. Lägg upp i bleck (ca 2,5 liter/GN bleck) och låt stå 30 minuter.
- Koka under tiden bechamelsås på mjölk, vetemjöl och smör. Smaksätt med salt och peppar. Häll bechamelsåsen över färssåsen och lasagnetterna (ca 2 liter/GN bleck).
- Strö över riven ost. Grädda i 175 gradig ugn ca 30 minuter.