En älskad klassiker i en grönare och skönare tappning.

10 portioner

Ingredienser
600 g kycklingfärs alt. fläskfärs
400 g Frigodan brunoisegrönsaker
600 g GoGreen krossade tomater
50 g tomatpuré
100 g chilisås
4 dl grönsaksbuljong
400 g GoGreen linser, gröna eller röda
100 g Kungsörnen matkorn
50 g olivolja
5 g salt
0,5 g grovmalen svartpeppar
1 g oregano
Rivet citronskal från 1 citron
800 g Kungsörnen spaghetti
Gräslök grovt skuren
10 g riven ost

 

Gör så här:

  1. Bryn färsen i oljan till fin gyllenbrun färg.
  2. Tillsätt matkorn, linser och brunoisegrönsaker och låt dessa bryna med färsen någon minut.
  3. Tillsätt krossade tomater, chilisås, tomatpuré samt grönsaksbuljong och låt koka på svag värme i ca 20–25 minuter. Rör i såsen med jämna mellanrum under koktiden.
  4. Krydda med salt, oregano, grovmalen svartpeppar samt rivet citronskal och smaka av.
  5. Koka pastan under tiden som såsen kokar enligt anvisning på förpackning i saltat vatten. Häll av pastan när den är ”al dente”.
  6. Serveras gärna tillsammans med riven ost och skivad gräslök.