Burrito på refried beans med rotfruktsfräs och syrlig örtspread på vita bönor


Ingredienser

10 portioner

Beans:

  • 350gr Svarta eller bruna bönor, torra
  • 100gr Hackad gul lök
  • 25gr Hackad vitlök
  • 1 dl Olja
  • 1 dl Vatten, för att bönorna inte ska bli för torra
  • Salt och peppar efter smak

Rotfruktsfräs:

  • 500gr Brunoisegrönsaker
  • eller juliennegrönsaker
  • 0,5 dl Olja
  • 0,5 dl Limejuice
  • Salt efter smak

Så här gör du

  1. Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningarna för ångkokning i ugn. Hetta upp olja i en panna eller kastrull, fräs lök och vitlök någon minut under omrörning innan bönorna får fräsa med. Mosa bönorna ordentligt under stekningen, tillsätt kryddorna. Späd ev. med vatten för att bönröran ska vara fortsatt krämig i konsistensen.
  2. Örtspread: Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningarna för ångkokning i ugn. Mixa samtliga ingredienser, utom örterna, till en slät massa. Blanda i örterna för hand. Rotfruktsfräs: Hetta upp olja i panna, fräs brunoisegrönsakerna med saltet. Tillsätt limejuicen när fräset har fått fin färg och ta bort från värmen.
  3. Fyll Tunnpannkaka Special med bönorna och lite rotfruktsfräs och gör rullar. Lägg upp burritosen och strö över resterande rotfrukter samt klicka ut spreaden på dem.

Vad tycker du?