Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Chili & Beanstew med syrlig sallad på 3 sorters lök
Ingredienser
10 portionerStew:
- 100gr Svartabönor, torra
- 100gr Kidneybönor, torra
- 200gr Bruna bönor, torra
- 250gr Gul lök, skivad
- 75gr Vitlök, finhackad
- 3 st Gul paprika, skivad
- 1 msk Chilipulver
- 1 msk Spiskummin
- 1 msk Rökt paprikapulver
- 0,5 dl Tomatpuré
- 1000 gr Passerade tomater
- Salt och peppar efter smak
Sallad:
- 100 gr gul lök
- 100 gr röd lök
- 100 gr Charlottenlök
- 0,5 dl citronsaft
- 1 dl olja, valfri(gärna kallpressad rapsolja)
- 2 msk Italiensk salladskrydda eller liknande
Så här gör du
- Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningarna för ångkokning i ugn.
- Hetta upp olja i en kastrull. Fräs lök, vitlök och paprika ett par minuter under omrörning innan kryddor och tomatpuré blandas i. Låt kryddor och tomatpuré fräsa någon minut innan de passerade tomaterna och bönorna tillsätts.
- Låt grytan koka på svag till medelhög värme i 30-40 minuter med omrörning då och då. Rätten blir tjock och fyllig när den är klar.
- Sallad: Skala röd, gul och charlottenlök, skiva tunt. Blanda med övriga ingredienser väl. Låt stå och vila i 20 minuter.
- Servera Bönstew med Tunnpannkaka Special som wrap, toppa med löksalladen.