Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Chili- och tomatfalafel med vitbön baba ganoush och marinerad zucchini
Ingredienser
60 falaflar- 400gr Gula ärtor, torra
- 300gr Soltorkade tomater i olja
- 200gr Hackad gul lök
- 50gr Hackad chili eller sambal oelek
- 80gr Havregryn
- 55gr Majsstärkelse
- 40gr Vitlök
- Salt efter smak
Baba Ganousch:
- 100gr Vita bönor, torra
- 500gr Aubergine
- 100gr Hackad gul lök
- 40gr Hackad vitlök
- 1,5 dl Olivolja
- 1 msk Sambal Oelek
- Salt efter smak
Så här gör du
- Blötlägg ärtorna och koka enligt anvisningarna för kokning i ånga. Mixa de kokta nedkylda ärtorna med övriga ingredienser till en slät smet. Forma till bollar om ca. 15-20gr styck och stek i rikligt med olja.
- Baba Ganousch: Blötlägg och koka de vita bönorna enligt anvisningarna för kokning i ånga. Dela auberginerna på längden och skåra köttet utan att skära igenm skalet. Ringla över 0,5 dl olja och ungsgrilla dem i 200 gr varmluft i ca. 25-30 minuter. Dra ur köttet ur skalet och mixa samtliga ingredienser till en fin slät Baba Ganoush.
- Sallad: Skiva zucchini tunt och blanda väl med övriga ingredienser, låt stå 15-20 minuter och dra innan servering.
- Serveras med Tunnpannkaka Special i Wrap!