Chili- och tomatfalafel med vitbön baba ganoush och marinerad zucchini


Ingredienser

60 falaflar
  • 400gr Gula ärtor, torra
  • 300gr Soltorkade tomater i olja
  • 200gr Hackad gul lök
  • 50gr Hackad chili eller sambal oelek
  • 80gr Havregryn
  • 55gr Majsstärkelse
  • 40gr Vitlök
  • Salt efter smak

Baba Ganousch

  • 100gr Vita bönor, torra
  • 500gr Aubergine
  • 100gr Hackad gul lök
  • 40gr Hackad vitlök
  • 1,5 dl Olivolja
  • 1 msk Sambal Oelek
  • Salt efter smak

Så här gör du

  1. Blötlägg ärtorna och koka enligt anvisningarna för kokning i ånga. Mixa de kokta nedkylda ärtorna med övriga ingredienser till en slät smet. Forma till bollar om ca. 15-20gr styck och stek i rikligt med olja.
  2. Baba Ganousch: Blötlägg och koka de vita bönorna enligt anvisningarna för kokning i ånga. Dela auberginerna på längden och skåra köttet utan att skära igenm skalet. Ringla över 0,5 dl olja och ungsgrilla dem i 200 gr varmluft i ca. 25-30 minuter. Dra ur köttet ur skalet och mixa samtliga ingredienser till en fin slät Baba Ganoush.
  3. Sallad: Skiva zucchini tunt och blanda väl med övriga ingredienser, låt stå 15-20 minuter och dra innan servering.
  4. Serveras med Tunnpannkaka Special i Wrap!

Vad tycker du?