Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Pasta Bolognese "Beanstyle"
Ingredienser
10 portioner- 1000 gr Egen bönmassa av kidney eller bruna bönor, GoGreen
- 1600 gr Passerade tomater
- 4 dl Grönsaksbuljong
- 200 gr Hackad gul lök
- 100 gr Tomatpuré
- 2,5 dl Olivolja
- 50 gr Vitlök
- 25 gr Hackad chili
- Krydda: Basilika, Oregano, Timjan, salt, peppar, paprikapulver
- Pasta: 1000 gr Cellentani VF, Kungsörnen
Så här gör du
Pasta:
Kokas enligt anvisningar på förpackningen
Bönmassa:
Blötlägg valfri böna i 12 timmar, koka dem i ugnen 25 minuter(ånga) i dubbla mängden vatten. Häll av bönorna och kallspola dem. Riv sedan bönorna på fina rivjärnet i Hälldemaskinen.
Sås:
Bryn bönmassan tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré och chili.
Tillsätt buljong samt passerade tomater och låt koka på svag värme i ca. 20 minuter.
Krydda enligt egen smak.
Servera såsen med kokt pasta, toppa med riven ost.