Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Pasta Puttanesca med vita bönor
Ingredienser
10 portionerSås:
- 800 gr Passerade tomater
- 500 gr Vita bönor kokta, GoGreen
- 200 gr Hackad lök
- 150 gr Kapris
- 120 gr Skivade svarta oliver
- 0,5 dl Olivolja
- 50 gr Vitlök
- 30 gr Hackad persilja
- 15 gr Färsk chili
- 10 st Sardellfileér i olja
- 2 dl Vatten
Pasta:
- 1000 gr Penne VF, Kungsörnen
- Kokas enligt anvisningar på förpackningen
Så här gör du
- Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningarna för kokning i ugn i ca. 45minuter.
- Skiva svarta urkärnade oliver.
- Hacka lök, vitlök, chili samt sardeller fint.
- Hetta upp en kastrull med olivolja samt lite olja från sardellerna.
- Fräs grönsakshacket och sardellerna tills sardellerna har "smält" ut i oljan.
- Tillsätt vatten samt de passerade tomaterna.
- Låt koka upp tillsammans med de kokta bönorna, kapris samt oliverna.
- Låt såsen koka på svag värme i ca. 10 minuter strö sedan hackad persilja över såsen.
- Servera med nykokt pasta.
TIPS!
Uteslut sardellerna och tillsätt extra kapris för sältan om ni önskar en vegetarisk sås.