Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Svampfalafel med Srirachayoghurt
Ingredienser
30 bollarFalafel:
- 480 gr Gula ärtor kokta, GoGreen
- 200 gr Champinjoner
- 100 gr Schalottenlök
- 50 gr Salladslök
- 40 gr Havregryn, AXA
- 27 gr Majsstärkelse
- 20 gr Vitlök
- 1 msk Sriracha
- 1 msk Olja
- Salt
- Olja till stekning, rikligt
Sås:
- 1,5 dl Matlagningsyoghurt
- 2 msk Sriracha
- 1 tsk Limejuice
- Salt
Så här gör du
- Blötlägg och koka ärtorna mjuka, kyl ner.
- Skiva champinjoner, lök och vitlök. Bryn på medelhög värme.
- Skiva salladslök.
- Mixa ärtor med svampfräset och havregrynen till en slät smet.
- Blanda i övriga ingredienser och forma bollar som sedan stekes på medelhög värme till fin färg.
- Ingredienserna till såsen blandas och serveras. Doppa falafeln i såsen och njut! Här har du har ett perfekt komplement till plockmatsbuffén.
Tips!
Vid större produktion kan schalottenlök samt salladslök bytas ut mot fryst hackad gul lök samt fryst gräslök.