Vegetarisk Bönfärssås


Ingredienser

10 portioner

Sås: 

  • 750 gr  Bruna bönor, kokta 20 min. och rivna, GoGreen
  • 2,5 dl  Finkrossade tomater
  • 100 gr  Gul lök, hackad
  • 100 gr  Paprika, tärningar
  • 25 gr  Vitlök, finhackad
  • 1 dl  Tomatpuré
  • 5 dl  Vatten
  • Salt, peppar och oregano.

 

  • Olja till stekning

Så här gör du

  1. Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningarna för kokning i ugn i ca. 20-25 minuter.
  2. Kallspola bönorna och riv dem sedan på fina rivjärnet i Hälldemaskinen.
  3. Bryn färsen i rikligt med olja innan övriga ingredienser blandas i. Låt såsen koka i ca. 20 minuter och servera tillsammans med en nykokt pasta, gärna toppad med en härlig Gremolata.  

Vad tycker du?