Beredning / Användning
Toscanskt bröd med soltorkade tomater (3 stycken)
50 g (1 pkt) jäst
5 dl ljummet vatten, (37°C)
ca 5 dl (325 g) Kungsörnen Vetemjöl av Durum
ca 7 ½ dl (450 g) Kungsörnen Vetemjöl av Fint Kärnvete
Fyllning: 2 dl (15–20 st) blötlagda, hackade
soltorkade tomater, 3–4 msk olivolja, 2–3
pressade vitlöksklyftor, 1 tsk salt, 1 tsk timjan
Garnering: olivolja, 1 tsk timjan, ev flingsalt
1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över
vattnet och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt mjölet men spar ½ dl av kärnvetemjölet
till utbakningen.
2. Arbeta degen tills den känns smidig, ca 5
minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
3. Jäs under bakduk, 30–40 minuter
till dubbel storlek.
4. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord.
Dela degen i 3 delar och kavla ut dem till
rektangulära kakor, ca 20x30 cm.
5. Rör ihop fyllningen och fördela den över
kakorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven
nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
6. Skåra dem med en vass kniv. Låt jäsa ca 30
min. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200°C) .
7. Pensla med olja och strö över timjan och ev
flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen,
20–25 minuter.
8. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.
TIPS!
Strö dina plåtar eller sätt din surdeg med
durumvetemjöl nästa gång. Utgå från en färdig
rågsur, tillsätt durum, vatten och låt stå til nästa
dag. Upprepa en gång.
För fler recept se www.kungsornen.se
Vikt |
Art no |
EAN |
10x1 kg |
100319 |
17310130011198 |