Beredning / Användning
Omvandlingstabell:
1 msk (15 ml) = ca 9 g
1 dl = ca 60 g
1 kkp (1½ dl) = ca 90 g
Surdegspizza med fördeg
5st pizzor
Ingredienser Dag 1, eftermiddag:
2 dl vatten
5 g jäst
1,75 dl (100 g) Kungsörnen Vetemjöl Ekologiskt
1,75 dl (100 g) Kungsörnen Grahamsmjöl Ekologsikt eller vetemjöl
Dag 2, morgon:
Ovanstående fördeg
4 dl vatten
ca 12,5 dl 750 g Kungsörnen EKO Vetemjöl
4 tsk (ca 25 g) salt
20 g jäst
Topping:
1 sats tomatsås, för recept se kungsornen.se/tomatsås.
Topping efter smak, som oliver, basilika, mozarella och kronärtskockor
Så här tillagar du receptet (24 tim + 20 min):
1. Dag 1, eftermiddag: Vispa ihop vatten, jäst och mjöl i en bunke. Täck med plastfilm och låt
jäsa till nästa morgon.
2. Dag 2, morgon: Häll ner fördeg tillsammans med övriga ingredienser i en köksmaskin, och blanda
5-10 minuter. Täck bunken med plastfilm och ställ in degen i kylskåp och låt kalljäsa i 6-8 timmar.
3. Dag 2, kväll: Förvärm ugnen till 250-275°C (varmluftsugn 230-260°C).
4. Ta ut degen ur kylskåpet och dela den till önskat antal pizzor, ca 5 st. Kavla ut varje pizza
tunt och lägg på tomatsås efter smak.
5. Baka pizzorna en åt gången i ca 10 minuter, exakt tid varierar berorende på topping.
För fler recept se www.kungsornen.se
Vikt |
Art no |
EAN |
6x1,5 kg |
103345 |
7310130009143 |