Asiatiska järpar


Ingredienser

Ca 10 järpar á 50 g
  • 160 g torkade gula ärtor, GoGreen ekologiska.
  • 100 g gul lök
  • 27,5 g majsstärkelse
  • 40 g AXA havregryn vanliga eller glutenfria
  • 30 g limejuice och limezest
  • 10 g vitlök
  • 2 tsk sriracha hot chili sauce
  • 15 g hackad koriander fryst eller färsk
  • 1 tsk soja
  • Ev. 75 g GoGreen sesamfrön

Så här gör du

  1. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten.
  2. Sila av ärtorna och lägg dem i en kastrull fylld med saltat vatten.
  3. Koka ärtorna i ca 1 h, eller tills att de enkelt går att mosa mot kastrullkanten med en gaffel.
  4. Sila av ärtorna och blanda med hackad lök och majsstärkelse och mixa till en grov smet.
  5. Tillsätt havregryn, limesaft och zest, vitlök, sriracha, koriander, soja och eventuellt sesamfrön. Blanda och forma smeten till järpar och stek i olja.

Vad tycker du?