Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Asiatiska järpar
Ingredienser
Ca 10 järpar á 50 g- 160 g torkade gula ärtor, GoGreen ekologiska.
- 100 g gul lök
- 27,5 g majsstärkelse
- 40 g AXA havregryn vanliga eller glutenfria
- 30 g limejuice och limezest
- 10 g vitlök
- 2 tsk sriracha hot chili sauce
- 15 g hackad koriander fryst eller färsk
- 1 tsk soja
- Ev. 75 g GoGreen sesamfrön
Så här gör du
- Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten.
- Sila av ärtorna och lägg dem i en kastrull fylld med saltat vatten.
- Koka ärtorna i ca 1 h, eller tills att de enkelt går att mosa mot kastrullkanten med en gaffel.
- Sila av ärtorna och blanda med hackad lök och majsstärkelse och mixa till en grov smet.
- Tillsätt havregryn, limesaft och zest, vitlök, sriracha, koriander, soja och eventuellt sesamfrön. Blanda och forma smeten till järpar och stek i olja.