Bollar med kummin och fänkål


Ingredienser

20 bollar
  • 160 g torkade gula ärtor, GoGreen ekologiska
  • 100 g gul lök
  • 27,5 g majsstärkelse
  • 40 g AXA havregryn, vanliga eller glutenfria
  • 7,5 g hela kumminfrön
  • 7,5 g hela fänkålsfrön
  • 5 g vitlök

Så här gör du

  1. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Sila av ärtorna och lägg dem i en kastrull fylld med saltat vatten.
  2. Koka ärtorna i ca 1 h, eller tills att de enkelt går att mosa mot kastrullkanten med en gaffel.
  3. Sila av ärtorna och blanda med hackad lök och majsstärkelse och mixa till en grov smet.
  4. Tillsätt havregryn, mortlade kumminfrön, mortlade fänkålsfrön samt salt och peppar. 
  5. Blanda och forma smeten till bollar och stek i olja.

Vad tycker du?