Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Bollar med kummin och fänkål
Ingredienser
20 bollar- 160 g torkade gula ärtor, GoGreen ekologiska
- 100 g gul lök
- 27,5 g majsstärkelse
- 40 g AXA havregryn, vanliga eller glutenfria
- 7,5 g hela kumminfrön
- 7,5 g hela fänkålsfrön
- 5 g vitlök
Så här gör du
- Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Sila av ärtorna och lägg dem i en kastrull fylld med saltat vatten.
- Koka ärtorna i ca 1 h, eller tills att de enkelt går att mosa mot kastrullkanten med en gaffel.
- Sila av ärtorna och blanda med hackad lök och majsstärkelse och mixa till en grov smet.
- Tillsätt havregryn, mortlade kumminfrön, mortlade fänkålsfrön samt salt och peppar.
- Blanda och forma smeten till bollar och stek i olja.