Chilli sin Carne-bröd


Ingredienser

  • 5 dl Chilli sin Carne
  • 2 paket torrjäst
  • 6 dl havredryck
  • 3 msk sirap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl olja
  • 1 1/2 l vetemjöl (kan behövas mer)

Så här gör du

  1. Mixa Chilli sin Carne.
  2. Värm havredrycken.
  3. Häll vetemjöl, torrjästen, sirap, salt, olja, Chilli sin Carne i en bunke.
  4. Tillsätt mjölken & blanda allt till en smidig deg.
  5. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt.
  6. Forma 4 limpor.
  7. Låt jäsa i en timme.
  8. Pensla brödet med lite sirap utrört i vatten och strö på lite solrosfrön.
  9. Grädda i 190–200 grader till innertemperatur är 95 grader.

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 4,5/5baserat på 8 röster.