Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Ekologisk gulärtspuck i pitabröd med vit bönspread
En variant på falafel i bröd med picklad lök, krämig bönröra och vitlökssås. Vitlökssåsen kan uteslutas för en helt vegansk rätt.
Ingredienser
10 portionerBönspread
- 800 g GoGreen vita bönor, kokta
- 20 g vitlök
- 60 ml citronsaft
- 25 g spiskummin
- 1,8 dl olivolja
- 30 g vatten
- Salt och cayennepeppar
Picklad lök
- 50 ml ättiksprit (12%)
- 90 g socker
- 1,5 dl vatten
- 300 g rödlök
Vitlökssås
- 0,8 l matlagningsyoghurt
- 25 g vitlök
Tillbehör
- 250 g tomat
- 300 g vit- eller rödkål
- 1 kg pitabröd
- 1 kg GoGreen ekologisk gulärtspuck
Så här gör du
- Mixa samman alla ingredienserna till bönspreaden. Smaka av med citronsaft, salt och cayennepeppar.
- Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg ner i den varma lagen och dra av från plattan.
- Finriv vitlöksklyftan. Blanda samman matlagningsyoghurt och vitlök till en sås.
- Skär tomaterna i mindre bitar. Finstrimla vitkålen.
- Tillaga gulärtspuckarna enligt anvisning på paketet. Servera tillsammans med pitabröd, bönspread, vitlökssås, kål, tomat och picklad lök.