Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Ekologiskt rågbröd
Ingredienser
5 bröd- 1351 g Ekologiskt rågmjöl fint KRAV (art nr 142076)
- 1352 g Bagerivetemjöl KRAV (art nr 142017)
- 75 g jäst
- 64 g salt
- 64 g ättika 12%
- 93 g GoGreen linfrö (art nr 100122)
- 145 g ljus sirap
- 64 g rapsolja
- 1804 g vatten
Så här gör du
- Smula ner jästen i en degblandare.
- Häll vatten över jästen, blanda och sedan tillsätt övriga ingredienser.
- Blanda 5 minuter på lägre hastighet och 3 minuter på högre hastighet.
- Låt sedan degen vila i 20 minuter, degen bör vara ca 27 grader.
- Väg upp varje bröd a 1000 gram och bearbeta och forma till 5 fina bröd och lägg sedan i fem formar sprayade med fett.
- Sätt nu in brödet direkt i kylen och låt jäsa över natten.
- Baka av brödet i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
- Låt svalna och servera!