Falafel


Ingredienser

Ca 20 falaflar
  • 160 g GoGreen eko torkade gula ärtor.
  • 100 g gul lök
  • 27,5 g majsstärkelse
  • 40g AXA havregryn 
  • 7,5 g hela kumminfrön
  • 7,5g hela fänkålsfrön
  • 15 g mald spiskummin
  • 15 g citronsaft och citronzest
  • 15 g hackad persilja (fryst eller färsk)
  • 10 g vitlök

Så här gör du

  1. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Sila av ärtorna och lägg dem i en kastrull fylld med saltat vatten.

  2. Koka ärtorna i ca 1 h, eller tills de enkelt går att mosa mot kastrullkanten med en gaffel. Sila av ärtorna och blanda med hackad lök och majsstärkelse och mixa till en grov smet.

  3. Tillsätt havregryn, mortlad kummin, mortlad fänkål, spiskummin, citronsaft och zest, vitlök, persilja, salt och peppar.

  4. Blanda och forma smeten till bollar och stek i olja


Vad tycker du?