Franskbröd


Ingredienser

5 bröd
  • 2124 g Extra Bagerivetemjöl (art nr 141744)
  • 41 g jäst
  • 41 g salt
  • 41 g rapsolja
  • 24 g socker
  • 1233 g vatten

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare.
  2. Häll vatten över jästen, blanda och sedan tillsätt övriga ingredienser.
  3. Blanda 4 minuter på lägre hastighet och 5 minuter på högre hastighet.
  4. Låt sedan degen vila i 20 minuter, degen bör vara ca 27 grader.
  5. Väg upp varje bröd a 700 gram och bearbeta och forma till fina bröd och lägg 5 stycken i ett bleck som är sprayat. Använd sprayfett mellan bröden så dom enkelt lossnar från varandra efter gräddning.
  6. Sätt nu in brödet direkt i kylen och låt jäsa över natten.
  7. Baka av brödet i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
  8. Låt svalna och servera!

Vad tycker du?