Grekisk pasta moussaka style


Ingredienser

10 portioner
  • 700 g GoGreen Ärtfärs
  • 250 g aubergine
  • 250 g zucchini
  • 200 g gul lök, hackad
  • 2 dl tomatpuré
  • 700 g krossade tomater
  • 2 dl olivolja
  • 35 g vitlök, pressad
  • 3 tsk spiskummin
  • 2 tsk kanel, malen
  • 1 tsk chiliflakes
  • 5 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak
  • 800 g Svensk Penne

Så här gör du

  1. Sås: Skär aubergine och zucchini i centimeterstora tärningar, hacka löken fint.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs de skurna grönsakerna, tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon minut. Späd med krossade tomater och tillsätt ärtfärsen samt övriga ingredienser.
  3. Låt koka på svag värme i 5 min under omrörning, späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pasta: Koka pastan al dente enligt instruktionerna.

Vad tycker du?