Gulärtspuck med tabbouleh och myntasås

Gulärtspucken serveras tillsammans med myntasås, honungsrostade morötter och en sallad baserad på matkorn, gurka och tomat.


Ingredienser

10 portioner

Tabbouleh

  • 350 g matkorn
  • 500 g tomat
  • 500 g gurka
  • 200 g rödlök
  • 75 g persilja
  • 25 ml citronsaft
  • 55 ml olivolja

Myntasås

  • 1 l matlagningsyoghurt
  • 50 g mynta
  • 25 g vitlök

Honungsmorötter

  • 1,2 kg morötter
  • 70 ml honung
  • Olivolja
  • 1 kg GoGreen ekologisk gulärtspuck

Så här gör du

  1. Koka matkornet, låt svalna.
  2. Skär gurka och tomat i tärningar. Finhacka rödlök och persilja. Blanda samman med matkorn, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka myntan och vitlöken. Blanda med matlagningsyoghurten.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Skär morötterna i längre stavar. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Låt baka i ugnen ca 15 min eller till morötterna fått fin färg.
  5. Tillaga gulärtspuckarna enligt anvisning på förpackningen. Servera tillsammans med tabbouleh, morötter och myntasås.

Vad tycker du?