Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Indisk linssoppa med raita och naanbröd
Ingredienser
10 portionerSoppa
- 600 g GoGreen gula linser
- 300 g gul lök, hackad
- 75 g smör eller rapsolja
- 60 g vitlök, finhackad
- 2 tsk gurkmeja
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk koriander, torkad
- 1 tsk kardemumma, malen 1 tsk kanel, malen
- 1 tsk nejlika, malen
- 1,2 l vegetarisk buljong
Raita
- 2,5 dl turkisk yoghurt
- 0,5 dl mynta, färsk hackad
- 1 msk honung
- 15 g vitlök, finhackad
- 300 g gurka, riven och avrunnen
- Salt och peppar efter smak
Naanbröd
- 1 kg Kungsörnen vetemjöl
- 5 dl vatten
- 60 g socker
- 150 g smör, rumstempererat 2 st ägg
- 50 g jäst
- Rapsolja till stekning
Så här gör du
- Fräs den hackade löken och vitlöken tillsammans med samtliga kryddor. Tillsätt linserna och tillsätt buljongen. Låt koka i 20–25 minuter på låg till medelhög värme under lock, rör om då och då under koktiden.
- Blanda samtliga ingredienserna till raitan och smaka av.
- Lös upp jästen i fingerljummet vatten och låt stå i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen i degblandare, låg hastighet i 4 minuter och högre hastighet i 6 minuter.
- Låt degen jäsa under jäsduk i ca. 25 minuter.
- Dela degen i 12 degknyten och kavla ut respektive knyte till ca. 1 cm tjocklek.
- Stek bröden i olja på relativt hög värme, bröden är klara när de har puffat upp lite och fått fin färg på båda sidor.
- Servera soppan med en klick raita och det nystekta Naanbrödet vid sidan om.