Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Italienskt lantbröd
Ingredienser
5 bröd- 1615 g Bagerivetemjöl KRAV (art nr 142017)
- 405 g Rågsikt (art nr 103138)
- 55 g jäst
- 40 g salt
- 60 g olivolja
- 1350 g vatten
Så här gör du
- Smula ner jästen i en degblandare.
- Häll vatten över jästen, blanda och sedan tillsätt övriga ingredienser.
- Blanda 4 minuter på lägre hastighet och 3 minuter på högre hastighet.
- Låt sedan degen vila i 20 minuter, degen bör vara ca 27 grader.
- Väg upp varje bröd a 700 gram och bearbeta och forma till 5 fina bröd och lägg 5 stycken i ett bleck som är sprayat. Använd sprayfett mellan bröden så dom enkelt lossnar från varandra efter gräddning.
- Sätt nu in brödet direkt i kylen och låt jäsa över natten.
- Baka av brödet i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
- Låt svalna och servera!