Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Knaprig sallad på linser och marinerade äpplen
Ingredienser
10 portionerSallad
- 400 g GoGreen gula linser
- 150 g Frigodan morotsbrunoise
- 100 g röd lök, fina skivor
- 100 g krispsallad
- 100 g rosésallad
- 100 g frisésallad
- 1 dl GoGreen solroskärnor
- 1 dl GoGreen pumpakärnor
- 1 dl rädisor, tunt skivade
- 50 g groddar efter tillgång
Marinerade äpplen
- 200 g Frigodan äppeltärningar
- 1 dl balsamvinäger
- 0,5 dl rapsolja
- Salt och peppar efter smak
Dressing
- 2 dl balsamvinäger
- 2 dl rapsolja
- 3 msk örtagårdskrydda
Så här gör du
- Koka linserna i vatten på medelhög värme i 15-20 minuter. Tillsätt morotsbrunoisen och låt koka med linserna i 3-5 minuter eller tills linser och morötterna har blivit mjuka men inte sönderkokade.
- Häll av och kyl ner linser och morötter.
- Rosta solroskärnor tillsammans med pumpakärnor i torr panna på relativt hög värme.
- Marinera äppeltärningar i vinäger och olja, smaka av med salt och peppar.
- Blanda ingredienserna till dressingen väl och låt stå och dra medan salladen monteras.
- Skär eller plocka salladen relativt grovt och blanda med äpplen, linser och morötterna.
- Lägg upp och garnera med de rostade kärnorna, rädisor samt groddar.
- Servera med dressingen och en bit bröd till.