Linsragu på rotfrukter med gotlänsk lammkorv


Ingredienser

10 portioner
  • 10 st lammkorv á 180 g

Ragu

  • 500 g GoGreen gula linser
  • 900 g Frigodan brunoisegrönsaker (eller 500 g morötter i tärningar och 400 g palsternacka i tärningar)
  • 200 g gul lök, hackad
  • 25 g vitlök, hackad
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 6 dl grönsaksfond
  • 4 dl matlagningsvin, vitt
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk timjan
  • 1 msk rosmarin
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Garnering

  • 10 st rosmarinkvistar
  • 20 st soltorkade tomater i olja, strimlad

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs rotfrukterna tillsammans med lök och vitlök. Låt tomatpurén fräsa med sista minuten innan fräset spädes.
  2. Lägg i linserna i fräset och späd med buljong samt vin. Tillsätt örtkryddor samt lagerblad.
  3. Låt sjuda under viss omrörning i 20 minuter på medelhög värme.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Snitta korven och stek på medelhög värme så att inte skinnet spricker.
  6. Dela korven i 2 med ett fint snett snitt över mitten.
  7. Lägg upp ragun i en djup tallrik och lägg upp korven över ragun. Garnera med rosmarin och soltorkad tomat. Ringla ev. över lite av oljan från soltorkade tomaten.

Vad tycker du?