Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Linsragu på rotfrukter med gotlänsk lammkorv
Ingredienser
10 portioner- 10 st lammkorv á 180 g
Ragu
- 500 g GoGreen gula linser
- 900 g Frigodan brunoisegrönsaker (eller 500 g morötter i tärningar och 400 g palsternacka i tärningar)
- 200 g gul lök, hackad
- 25 g vitlök, hackad
- 0,5 dl tomatpuré
- 6 dl grönsaksfond
- 4 dl matlagningsvin, vitt
- 2 st lagerblad
- 1 msk timjan
- 1 msk rosmarin
- 0,5 dl olivolja
- Salt och peppar efter smak
Garnering
- 10 st rosmarinkvistar
- 20 st soltorkade tomater i olja, strimlad
Så här gör du
- Hetta upp oljan i en kastrull och fräs rotfrukterna tillsammans med lök och vitlök. Låt tomatpurén fräsa med sista minuten innan fräset spädes.
- Lägg i linserna i fräset och späd med buljong samt vin. Tillsätt örtkryddor samt lagerblad.
- Låt sjuda under viss omrörning i 20 minuter på medelhög värme.
- Smaka av med salt och peppar.
- Snitta korven och stek på medelhög värme så att inte skinnet spricker.
- Dela korven i 2 med ett fint snett snitt över mitten.
- Lägg upp ragun i en djup tallrik och lägg upp korven över ragun. Garnera med rosmarin och soltorkad tomat. Ringla ev. över lite av oljan från soltorkade tomaten.