Måndagslimpan


Ingredienser

5 bröd
  • 1500 g Extra Bagerivetemjöl (art nr 141744)
  • 1000 g Rågsikt (art nr 103138)
  • 170 g jäst
  • 1500 g kallt vatten
  • 360 g sirap
  • 100 g (2 st) ägg
  • 10 g brödkrydda
  • 20 g havsörtsalt till garnering

Så här gör du

  1. Häll vattnet i botten på bunken i degblandaren och tillsätt övriga ingredienser.
  2. Blanda degen i ca 6 minuter på låg hastighet och 3 minuter på hög hastighet, gärna i degblandare.
  3. Väg upp 5 stycken bitar a 900 gram per styck.
  4. Forma till limpor.
  5. Lägg limporna på tvären i ett smort bleck.
  6. Strö över havsörtsalt.
  7. Sätt in bröden direkt i kall ugn.
  8. Starta ugnen på 225 grader.
  9. Grädda i ca 45 minuter.

Vad tycker du?