Morotsbröd med potatis på långjästning


Ingredienser

5 bröd
  • 2 kg potatismos (gårdagens)
  • ½ kg morot, riven (gårdagens)
  • 1,5 liter vatten (rumstemperatur)
  • 4 kg vetemjöl special KRAV
  • ½ påse torrjäst (12 g)
  • ½ påse grahamsmjöl
  • 0,75 dl salt

Så här gör du

  1. Blanda samtliga ingredienser i en degblandare, låt degen arbeta på låg hastighet i 3 minuter och på högre hastighet i 4-5 minuter. Låt degen vila i 20 minuter.
  2. Forma 5 stycken limpor och lägg på smorda eller mjölade bleck. Täck över med plast och låt degen kalljäsa i kyl under natten.
  3. Tag ut blecken och låt vila i rumstemperatur i 20 minuter innan gräddning.
  4. Grädda i 200 g varmluft med 15 % ånga i ca. 25 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader varmluft och grädda ytterligare 25 minuter. Bröden är klara när de mäter 94-96 grader i centertemperatur.

Vad tycker du?