Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Morotsbröd med potatis på långjästning
Ingredienser
5 bröd- 2 kg potatismos (gårdagens)
- ½ kg morot, riven (gårdagens)
- 1,5 liter vatten (rumstemperatur)
- 4 kg vetemjöl special KRAV
- ½ påse torrjäst (12 g)
- ½ påse grahamsmjöl
- 0,75 dl salt
Så här gör du
- Blanda samtliga ingredienser i en degblandare, låt degen arbeta på låg hastighet i 3 minuter och på högre hastighet i 4-5 minuter. Låt degen vila i 20 minuter.
- Forma 5 stycken limpor och lägg på smorda eller mjölade bleck. Täck över med plast och låt degen kalljäsa i kyl under natten.
- Tag ut blecken och låt vila i rumstemperatur i 20 minuter innan gräddning.
- Grädda i 200 g varmluft med 15 % ånga i ca. 25 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader varmluft och grädda ytterligare 25 minuter. Bröden är klara när de mäter 94-96 grader i centertemperatur.