Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Nordafrikanska linsbiffar med matkorn- och tomatsallad
Ingredienser
10 portioner20 st biffar
- 500 g GoGreen gula linser, torkade
- 300 g persiljerot, finriven
- 200 g gul lök, hackad
- 50 g GoGreen pumpakärnor
- 30 g vitlök, pressad
- 30 g potatisstärkelse
- 25 g röd chili, finhackad
- 1 tsk spiskummin
- 1 dl rapsolja
- Salt och peppar efter smak
Sallad
- 600 g matkorn
- 500 g tomater, tärnade
- 250 g röd lök, finhackad
- 1 dl citronsaft
- 1 dl olivolja
- 75 g bladpersilja, hackad
- Salt och peppar efter smak
Topping
- Matlagningsyoghurt
- Flytande honung
Så här gör du
- Koka linserna i lättsaltat vatten i 15 minuter och häll av i durkslag.
- Skala och riv persiljeroten fint, skala och hacka löken. Kärna ur chilin och finhacka den.
- Mixa linserna och blanda med de hackade och rivna grönsakerna. Pressa vitlöken i blandningen och blanda väl tillsammans med kryddor och potatisstärkelse.
- Forma små biffar och stek på medel- hög värme till fin färg.
- Koka matkorn enligt anvisningarna och kyl av.
- Blanda det kokta matkornet tillsam- mans med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Tips! Klicka matlagningsyoghurt och ringla lite flytande honung över anrätt- ningen vid servering.