Nordafrikanska linsbiffar med matkorn- och tomatsallad


Ingredienser

10 portioner

20 st biffar

  • 500 g GoGreen gula linser, torkade
  • 300 g persiljerot, finriven
  • 200 g gul lök, hackad
  • 50 g GoGreen pumpakärnor
  • 30 g vitlök, pressad
  • 30 g potatisstärkelse
  • 25 g röd chili, finhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl rapsolja
  • Salt och peppar efter smak

Sallad

  • 600 g matkorn
  • 500 g tomater, tärnade
  • 250 g röd lök, finhackad
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 75 g bladpersilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Topping

  • Matlagningsyoghurt
  • Flytande honung

Så här gör du

  1. Koka linserna i lättsaltat vatten i 15 minuter och häll av i durkslag.
  2. Skala och riv persiljeroten fint, skala och hacka löken. Kärna ur chilin och finhacka den.
  3. Mixa linserna och blanda med de hackade och rivna grönsakerna. Pressa vitlöken i blandningen och blanda väl tillsammans med kryddor och potatisstärkelse.
  4. Forma små biffar och stek på medel- hög värme till fin färg.
  5. Koka matkorn enligt anvisningarna och kyl av.
  6. Blanda det kokta matkornet tillsam- mans med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
    Tips! Klicka matlagningsyoghurt och ringla lite flytande honung över anrätt- ningen vid servering.

Vad tycker du?