Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Pannkakor à la Jordgubbsbakelse
Vem kan motstå färska jordgubbar? Servera en pannkaksbakelse som passar extra bra på sommaren.
Ingredienser
1 portion- 40 g färskost
- 2 tsk florsocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 2 (40 g) färska jordgubbar, tunt skivade eller hackade*
- 1 pannkaka
Så här gör du
- Blanda färskost, florsocker och vaniljsocker. Bred jämt över pannkakan.
- Skiva jordgubbarna tunt och fördela över pannkakan.
- Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt. Grädda på 200 grader varmluft i ca 5 min.
- Servera vackert på ett fat, gärna med proteinrik dryck som mjölk, Liva Protein eller proteinrik smoothie.
- Alternativt rulla ihop den kalla fyllda pannkakan, skiva i munsbitar och servera vackert på ett fat. Gärna pudrad med florsocker.
*Importerade frysta bär måste kokas upp före servering. Låt då jordgubbarna svalna i t ex ett durkslag efter kokning så de rinner av. Fördela sedan på pannkakan.