Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Sallad med krispig färs och rostade bönor
Ingredienser
10 portioner- 100 g rostade bruna bönor
- 500 g GoGreen Vegofärs
- 2 dl rapsolja
- 350-400 g finbladig sallad
- 150 g röd lök i tunna skivor
- Salt och peppar efter smak
Korianderyoghurt:
- 1 kruka koriander
- 500 g matlagningsyoghurt
- 2 msk honung
- Salt och peppar efter smak
Så här gör du
- Bönor: Blötlägg, koka samt rosta bönorna enligt anvisningarna för dem.
- Färs: Knaperstek färs på medelhög värme i oljan, salta och peppra efter smak. Låt rinna av på papper.
- Dressing: Hacka koriandern relativt fint och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Sallad: Varva löken med sallad och toppa med färsen och bönorna. Toppa med korianderyoghurten. Serveras med fördel tillsammans med ett nybakat bröd och lite olivolja.a