Saftiga återbrukarbrödet med pizzatouch


Ingredienser

10 portioner
  • 70 g överblivet bröd (ca 2 skivor)
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 dl överbliven kall gröt
  • 2 dl överbliven tomatsoppa
  • 4 g torrjäst
  • 1tsk sirap
  • 3,5 dl varmt vatten
  • 2 msk neutral olja
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Några överblivna ostskivor ovanpå

Så här gör du

  1. Smula ner brödet i en stor bunke, blanda med det kokande vattnet (1dl) så att det blir till en gröt
  2. Tillsätt den överblivna kalla gröten och den överblivna kalla tomatsoppa i brödblandningen, blanda till jämn smet
  3. Tillsätt oljan, oregano, torrjäst & sirap, blanda runt.
  4. Häll i vetemjöl, vatten (3,5dl) & salt rör runt tills det blir en jämn och lite kladdig deg.
  5. Häll upp i 2 bakplåtspappersklädda brödformar, strö över lite mjöl, sätt över plastfolie och avsluta med en handduk ovanpå. Låt jäsa över natten i rumstemperatur.
  6. Morgonen därpå - ta några överblivna ostskivor från frukostbuffén och lägg ovanpå brödet, sätt in i ugnen 190 grader ca 20–25 min tills brödet nått 97 grader. Låt vila minst 40 min innan du skär i brödet. Servera med smör och ost, smaklig måltid!

(För mer tydlig pizzasmak lägg i lite tomatpuré ihop med soppan och öka oregano mängden, helt beroende på tycke och smak).


Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 1 röster.