Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Semmelpannkaka med söt bönmassa
Såväl semla som pannkaka är något av det svenskaste vi har och nu kan dina gäster njuta av av dessa smaker tillsammans! Den söta bönmassan på svenska bönor i stället för mandel massa kommer att göra många glatt överraskade!
Ingredienser
10 st semmelpannkakor- 10 st Kungsörnen pannkakor
- 250 g söt bönmassa
- 5 dl vispgrädde
- Grovt mortlad kardemumma
Söt bönmassa
- 200 g Kokta bruna bönor GoGreen
- 100 g Rostade kokta bruna bönor GoGreen
- 150 g florsocker
- 50 g kallt smör eller margarin
- 1 st äggvita
Så här gör du
- Mixa de kokta bönorna slätt. Mixa sedan tillsammans med de rostade bönorna till önskad konsistens. Mixa i florsocker samt äggvita. Avsluta med att mixa i det kalla smöret i tärningar.
- Värm pannkakorna i micron eller på bleck i ugn. Vispa grädden. Öppna upp pann kakorna, spritsa på bönmassa och rulla ihop. Toppa med grädde, mortlad kardemumma och florsocker. Servera.