Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Sirapslimpa
Ingredienser
5 bröd- 1428 g Bagerivetemjöl KRAV (art nr 142017)
- 614 g Rågsikt (art nr 103138)
- 47 g jäst
- 41 g salt
- 30 g rapsolja
- 100 g ljus sirap
- 1257 g vatten
Så här gör du
- Smula ner jästen i en degblandare.
- Häll vatten över jästen, blanda och tillsätt sedan övriga ingredienser.
- Blanda 4 minuter på lägre hastighet och 3 minuter på högre hastighet.
- Låt sedan degen vila i 20 minuter, degen bör vara ca 27 grader.
- Väg upp varje bröd a 700 gram och bearbeta och forma till fina bröd och lägg 5 stycken i varje bleck som är sprayat. Använd sprayfett mellan bröden så dom enkelt lossnar från varandra efter gräddning.
- Sätt nu in brödet direkt i kylen och låt jäsa över natten.
- Baka av brödet i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
- Låt svalna och servera!