Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Super-Björkö brödet med stuvade makaroner & havregrynsgröt
Ingredienser
- 800 g stuvade makaroner
- 500 g havregrynsgröt
- 1 dl linfrö
- 0,5 dl olja
- 1,5 tsk salt
- 2,5 dl lantbröds mjöl
- 2, 5 dl rågmjöl
- 1, 5 l vetemjöl
- (2 msk torrjäst +2 dl vatten +1 msk honung).
Så här gör du
- Blanda jästen med varmt vatten och honung och låt den stå i ca 5 minuter tills jästen har aktiverat.
- Blanda resten av ingredienserna i en degbunke och häll i jästen.
- Arbeta ihop en smidig deg.
- Låt jäsa under handduk i ca 35 min.
- Rulla degen i mjöl och dela den i fyra lika stora bitar.
- Forma de fyra degbitarna till limpor och lägg de på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Snitta brödet.
- Sätt ugnen på 230 grader. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in bröden i ugnen.
- Grädda limporna längst ner i ugnen tills de har fått temperatur på 96 C eller använd program för att baka bröd i Rational ugn.
- Låt dem kallna innan du skär bröden i skivor