Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Svensk Linguini med vårgrön pesto på dill, persilja och gräslök
Ingredienser
10 portionerPesto:
- 1 kruka eller 1/2 knippe färsk bladpersilja
- 1 kruka eller 1/2 knippe dill
- 1 kruka eller 1/2 knippe gräslök
- 125 g solroskärnor, rostade
- 125 g riven Prästost
- rapsolja
- 1/2 citron
- salt
- peppar
Pasta:
- 10 portioner Svensk Linguini
Tillbehör:
- Hackade örter t ex dill, persilja eller gräslök
- Rostade solrosfrön
- Riven Prästost
- Blandad sallad med t ex linser eller bönor
Så här gör du
- Pesto: Rosta solrosfröna i ugn (150° ca 20 min) eller i stekpanna på medelvärme tills de doftar nötigt och har fått en gyllenbrun färg. Låt svalna och mixa sedan till önskad finkornighet. Lägg fröna i en skål.
- Klipp örterna i mindre bitar och lägg i samma mixer. Tillsätt lite olja och mixa så slät du önskar den.
- Tillsätt de rostade mixade solrosfröna och tillsätt mer olja så det blir en pesto med bra konsistens.
- Häll upp peston i en skål och tillsätt riven Prästost. Smaksätt med salt och peppar samt önskad mängd citron.
- Pasta: Koka linguini enligt förpackningen och häll av.
- Rör i valfri mängd pesto i den nykokta linguinin.
- Servering: Toppa gärna med hackad dill, rostade solrosfrön och riven prästost. Servera en fräsch sallad till, gärna med t ex marinerade bönor eller linser.