Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Svensk pasta med majskräm, rostad majs, svenska gula linser och krispig gremolata
Adam Thulin har tagit fram en härlig pastarätt, Svensk Fusilli med rostad majs och dragon & citronsås. Inspireras av hans recept, lika enkelt att tillaga som att älska!
Ingredienser
10 portionerPasta:
- 800 g Svensk Fusilli
- Salt
Linser:
- 5 dl gula svenska linser
- 1 gul lök, skalad och hackad
- 3 tärningar grönsaksbuljong eller motsvarande
Rostad majs:
- 11 dl (660 g) majs
- 2 msk olja
- 1/2 tsk salt
Majskräm (ger ca 12 dl):
- 4 dl kokta gula svenska linser
- 8 dl (480 g) majs (frysta)
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1/2 - 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
- 3 dl grädde eller liknande
- 3 dl mjölk eller liknande
Rostade brödsmulor med gremolata:
- 100 g smulat inkråm från bröd eller mixat bröd
- 3,75 dl hackad persilja
- 6 vitlöksklyftor, fint hackade
- 4 citroner, rivet skal
Så här gör du
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Linser: Skölj linserna. Lägg lök, linser, buljongtärningar och täck med vatten i en kastrull. Koka ca 20 min eller tills linserna är mjuka. Frys in linser som blir över.
- Rostad majs: Blanda allt och lägg i en ugnsfast form på bakplåtspapper. Rosta på 225 grader 15 min eller tills majsen fått fin gyllenbrun färg.
- Majskräm: Koka allt i 10 min under lock. Mixa tills önskad konsistens, späd ev med mjölk om krämen är för tjock.
- Rostade brödsmulor med gremolata: Sätt ugnen på 160 grader. Lägg brödsmulor på en plåt med bakplåtspapper. Vänd gärna runt med lite olja, salt och peppar. Rosta brödsmulorna i ugnen tills gyllenbruna ca 12-15 min. Rör ihop de rostade brödsmulorna med persilja, vitlök och citron.
- Montering: Rör ihop pastan med majskrämen och fördela på varma tallrikar. Toppa med ½ dl kokta svenska gula linser, 1 dl rostad majs samt brödsmulor med gremolata per portion.