Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Thailändska linsbiffar med srirachamajonnäs och wokade nudlar
Ingredienser
10 portioner20 st mindre biffar
- 500 g GoGreen gula linser, torkade
- 20 g vitlök
- 500 g morötter
- 30 g chili grön
- 30 g potatisstärkelse
- 20 g koriander, hackad
- 50 g salladslök
- 0,5 dl rapsolja
- Salt och peppar efter smak
Wokade nudlar
- 800 g Kungsörnen Svensk Linguine
- 1 kg Frigodan wok & sautégrönsaker
- 0,5 dl rapsolja
- Salt och peppar efter smak
Topping
- Srirachamajonnäs
- Färsk koriander
Så här gör du
- Blötlägg linser i rikligt med vatten under 2–4 timmar alt. under natten i kyl.
- Häll av linserna och mixa linserna tillsammans med vitlök. Skala morötterna och riv dem grovt.
- Finhacka chili och skiva salladslöken tunt. Blanda linsmixen med övriga ingredienser och forma sedan små ”pannbiffar”.
- Stek biffarna i oljan på medelhög värme tills de fått fin färg.
- Koka linguinen ”al dente” och kyl ned.
- Hetta upp pannan med olja och stek grönsakerna till fin färg innan pasta blandas ned.
- Toppa anrättningen med Sriracha- majonnäs efter smak och tycke, strö ev. över lite grovhackad färsk koriander.