Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Tunn linspannkaka med frisk ricottayoghurt och färska bär
Ingredienser
10 portionerPannkaka
- 300 g GoGreen gula linser
- 1 l mjölk
- 420 g Kungsörnen vetemjöl
- 6 st ägg
- 1,5 tsk salt
- Smör till stekning
Yoghurt
- 600 g ricottaost
- 3 dl yoghurt, naturell
- 0,5 dl honung, flytande
Garnering
- 1 knippe mynta, färsk
- 0,5 dl honung, flytande
- Blandade färska bär efter tycke, smak och säsong.
Så här gör du
- Koka linserna i rikligt med vatten i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
- Blanda samtliga övriga ingredienser till en smet och låt stå för att svälla i 20 minuter. Om linserna önskas döljas i pannkakan kan dessa mixas släta innan de blandas i pannkakssmeten.
- Blanda i de kokta linserna och stek pannkakorna i smör på medelhög till hög värme.
- Vispa ricottaost och honung fluffigt och vänd sedan ner yoghurten. Önskas lösare konsistens kan mer yoghurt vändas ner i smeten.