Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Tunn linspannkaka med het äppelchutney på krispig salladsbädd
Ingredienser
10 portionerPannkaka
- 300 g GoGreen gula linser
- 1 l mjölk
- 420 g Kungsörnen vetemjöl
- 6 st ägg
- 1,5 tsk salt
- Smör till stekning
Chutney
- 400 g Frigodan äppeltärningar
- 100 g gul lök, hackad
- 15 g vitlök, finhackad
- 15 g chili, finhackad
- 1 dl äppelcidervinäger
- 0,5 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 dl honung
- 1 st kanelstång
- 1 st stjärnanis
Sallad
- 1 st granatäpple
- 1 st röd lök, tunna skivor
- 1 kruka bladpersilja
- Blandad småbladig sallad
- Ev. naturell yoghurt till servering
Så här gör du
- Koka linserna i rikligt med vatten i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
- Blanda samtliga övriga ingredienser till en smet och låt stå för att svälla i 20 minuter.
- Blanda i de kokta linserna och stek pannkakorna i smör på medelhög till hög värme.
- Blanda samtliga ingredienser till chutneyn i en kastrull och låt koka upp. Koka på svag värme i ca. 15 minuter eller tills äpplena knappt håller ihop, rör om då och då under koktiden.
- Låt chutneyn svalna av när den är färdig. Önskas äppelbitar i den färdiga chutney kan 1/3 av äppeltärningarna gå i kastrullen efter 8 minuters koktid.
- Dela granatäpplet på mitten och slå ut kärnorna med en träslev mot skärbrädan. Riv av persiljan och grov- hacka den. Blanda sallad, lök, persilja och granatäpple.
- Lägg pannkakan i botten och lägg en härlig näve sallad i mitten, toppa med chutney. Skeda eventuellt över lite yoghurt sporadiskt för en syrligare smakbrytning.