Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Ugnsbakad Svensk Penne med vegobollar i tomatsås
Penne har en rörform med räfflade ytor som passar bra till fylliga såser. Gärna med lite större bitar av kött, grönsaker eller kyckling.
Ingredienser
10 portionerIngredienser:
- 640 g Svensk Penne
- 2,5 gula lökar, skalade och hackade
- 10 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 40 Vegobollar från GoGreen
- 1 kg krossade tomater
- 1250 ml varmt vatten
- 2,5 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
- 2,5 tsk torkad oregano
- 2,5 tsk torkad basilika
- 1,25 tsk torkad salvia
- 1,25 tsk torkad timjan
- 2,5 tsk rökt paprikapulver eller paprikapulver
- 1,25 tsk mejram
- 2,5 tsk socker
- 1,25 tsk salt
- Peppar
Tillbehör:
- Färsk basilika
- Blandad sallad, gärna med baljväxter
Så här gör du
- Förvärm ugnen till 200°(175° varmluft).
- Pastagratäng: Ta fram en stor ugnsform eller bleck. Häll i en skvätt olja och fördela lök och vitlök över formen. Sätt in i ugnen ca 10 min, de ska mjukna utan att få färg.
- Ta ut formen och tillsätt alla övriga ingredienser, rör om så allt blir jämt fördelat och blandat. Täck formen med lock eller folie och gratinera ca 35 min.
- Ta av locket och fördela riven ost över formen. Sätt tillbaka in i ugnen utan lock 5 min eller tills pastan är mjuk.
- Servering: Servera den bakade pastan garnerad med färsk basilika och blandad sallad till. TIPS! Önskas fler vegobollar kan de stekas och serveras till.