Ugnsbakad Svensk Penne med vegobollar i tomatsås

Penne har en rörform med räfflade ytor som passar bra till fylliga såser. Gärna med lite större bitar av kött, grönsaker eller kyckling.


Ingredienser

10 portioner

Ingredienser:

  • 640 g Svensk Penne
  • 2,5 gula lökar, skalade och hackade
  • 10 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 40 Vegobollar från GoGreen
  • 1 kg krossade tomater
  • 1250 ml varmt vatten
  • 2,5 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2,5 tsk torkad oregano
  • 2,5 tsk torkad basilika
  • 1,25 tsk torkad salvia
  • 1,25 tsk torkad timjan
  • 2,5 tsk rökt paprikapulver eller paprikapulver
  • 1,25 tsk mejram
  • 2,5 tsk socker
  • 1,25 tsk salt
  • Peppar

Tillbehör:

  • Färsk basilika
  • Blandad sallad, gärna med baljväxter

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 200° (175° varmluft).
  2. Pastagratäng: Ta fram en stor ugnsform eller bleck. Häll i en skvätt olja och fördela lök och vitlök över formen. Sätt in i ugnen ca 10 min, de ska mjukna utan att få färg.
  3. Ta ut formen och tillsätt alla övriga ingredienser, rör om så allt blir jämt fördelat och blandat. Täck formen med lock eller folie och gratinera ca 35 min.
  4. Ta av locket och fördela riven ost över formen. Sätt tillbaka in i ugnen utan lock 5 min eller tills pastan är mjuk.
  5. Servering: Servera den bakade pastan garnerad med färsk basilika och blandad sallad till. TIPS! Önskas fler vegobollar kan de stekas och serveras till.

Vad tycker du?