Vegobollar i yoghurtflatbread


Ingredienser

10 portioner

Flatbread:

  • 600 g kärnvetemjöl
  • 600 g matlagningsyoghurt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Tomatsås:

  • 100 g gul lök, hackad
  • ½ dl rapsolja
  • 15 g vitlök, pressad
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk kebabkrydda
  • salt och peppar efter smak

Yoghurtsås:

  • 500 g matlagningsyoghurt
  • 1 kruka persilja, hackad
  • Salt och peppar
  • Förslag på grönt till rätten: coctailtomater, gurka, rödlök, kruksallad, bladspenat

Så här gör du

  1. Flatbread: Blanda samtliga ingredienser till en smidig och blank deg. Dela upp i 10 jämnstora degknyten och kavla ut dessa på ett lätt mjölat bord.Stek flatbreaden på medel högvärme i torr panna.
    TIPS! Borsta bort överfödigt mjöl innan stekning då detta bränns lätt.
  2. Tomatsås: Bryn löken lätt i olja, tillsätt vitlöken och de krossade tomaterna. Låt sjuda i 5 min på låg värme. Krydda med kebabkrydda och smaka av med salt och peppar.
  3. Yoghurtsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Bollar: Stek bollarna på medelhög värme i margarin, alt. värm i ugn på 160° varmluft i ca 5-7 min. Servera brödet med bollar, tomat- sås, blandade grönsaker och en klick yoghurtsås.

Vad tycker du?