Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vegobollar i yoghurtflatbread
Ingredienser
10 portioner- 70-80 st GoGreen Vegobollar
Flatbread:
- 600 g kärnvetemjöl
- 600 g matlagningsyoghurt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
Tomatsås:
- 100 g gul lök, hackad
- ½ dl rapsolja
- 15 g vitlök, pressad
- 500 g krossade tomater
- 1 msk kebabkrydda
- salt och peppar efter smak
Yoghurtsås:
- 500 g matlagningsyoghurt
- 1 kruka persilja, hackad
- Salt och peppar
- Förslag på grönt till rätten: coctailtomater, gurka, rödlök, kruksallad, bladspenat
Så här gör du
- Flatbread: Blanda samtliga ingredienser till en smidig och blank deg. Dela upp i 10 jämnstora degknyten och kavla ut dessa på ett lätt mjölat bord.Stek flatbreaden på medel högvärme i torr panna.
TIPS! Borsta bort överfödigt mjöl innan stekning då detta bränns lätt. - Tomatsås: Bryn löken lätt i olja, tillsätt vitlöken och de krossade tomaterna. Låt sjuda i 5 min på låg värme. Krydda med kebabkrydda och smaka av med salt och peppar.
- Yoghurtsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Bollar: Stek bollarna på medelhög värme i margarin, alt. värm i ugn på 160° varmluft i ca 5-7 min. Servera brödet med bollar, tomat- sås, blandade grönsaker och en klick yoghurtsås.