Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vegobollar med varm sallad
Ingredienser
10 portioner- 70-80 st GoGreen Vegobollar
Sallad:
- 600 g kokt havreris
- 300 g paprika i tärningar
- 200 g morot i tärningar
- 100 g gul lök, hackad
- 30 g persilja, hackad
- ½ dl kallpressad rapsolja salt och peppar efter smak
Sås:
- 400 g svamp efter säsong och smak
- 5 dl svampbuljong
- 4 dl havregrädde
- 50 g gul lök, hackad
- ½ dl majsstärkelse
- ½ dl rapsolja
- ½ purjolök i tunna halvmånar
- Salt och peppar efter smak
Så här gör du
- Sås: Fräs lök och svamp i olja på medelhög till hög värme. Låt vätskan koka bort från svampen. Tillsätt svampbuljong samt havregrädde och låt koka på svag värme i ett par min. Red av såsen med majsstärkelse blandat med lite vatten. Låt koka upp och rör sedan ner purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
- Sallad: Koka havreris enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna morot samt paprika i 5 mm stora tärningar. Hacka löken efter smak och tycke.Hetta upp oljan i kastrull och fräs paprika, lök samt morot. Tillsätt havreris och persilja och blanda salladen väl. Smaka av med salt och peppar och servera salladen ljummen till varm.
- Bollar: Stek bollarna på medelhög värme i 50 g margarin, alt. värm i ugn på 160° varmluft i ca 5-7 min.