Vegoburgare med BBQ-sås och avokadocréme


Ingredienser

10 portioner

Karamelliserad lök:

  • 150 g gul lök i tunna skivor
  • 2 msk socker alt. farinsocker

Avokadocréme:

  • 2 avokado
  • 2 msk citronsaft
  • 10 g vitlök, pressad
  • 2 dl rapsolja
  • Salt och peppar efter smak

BBQ-sås:

  • 1½ dl ketchup
  • ½ dl mörk sirap
  • ½ dl senap, grov och stark
  • ½ dl balsamvinäger
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • 10 potatobuns
  • 10 salladsblad
  • 1 kruka koriander

Så här gör du

  1. Karamelliserad lök: Stek löken i olja på medelhög till hög värme så att den börjar få färg. Tillsätt sockret och låt det karamellisera löken. Löken blir glansig och fint brynd när den är klar.

    TIPS! Rör runt ofta i pannan så att inte sockret bränner, då kan det bli beskt.
  2. Avokadocréme: Mosa avokadon och rör ihop den med citronsaft, vitlök och en skvätt olja till en slät créme. Smaka av med salt och peppar.
  3. BBQ-sås: Blanda samtliga ingredienser för såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Burgare: Stek burgarna på medelhög värme i olja så att de får fin färg.
    Garnera burgaren med avokadocréme och salladsblad i botten, bbq-sås, lök och koriander på toppen.

Vad tycker du?