Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Asiatisk bönboll med nudelsallad
Bönbollarna serveras tillsammans med en nudelsallad smaksatt med en limebaserad dressing. Fisksåsen i dressingen kan uteslutas och ersättas med lite extra sojasås.
Ingredienser
10 portioner- 735 g Gotlandspasta Linguine
Dressing
- 100 g färsk ingefära
- 25 g vitlök
- 25 g färsk chili
- 35 ml soja (kan uteslutas för att få en rätt fri från allergener)
- 75 ml fisksås (kan uteslutas, smaka av med mer soja)
- 80 ml neutral olja
- 30 ml honung
- 75 ml limesaft
- 1 kg Frigodan wok & sautégrönsaker, tinade
- 100 g salladslök
- 1,2 kg GoGreen asiatisk bönboll
- Koriander eller mynta till servering
Så här gör du
- Koka pastan al dente.
- Mixa alla ingredienser till dressingen.
- Hetta upp en stekpanna och fräs wok & sautegrönsakerna i olja tills överflödig vätska kokat bort.
- Blanda samman grönsakerna med dressingen och pastan. Finhacka salladslöken och blanda ner i salladen.
- Tillaga bollarna enligt anvisning på förpackningen. Servera tillsammans med den asiatiska salladen och eventuellt mynta eller koriander.