Asiatisk bönboll med nudelsallad

Bönbollarna serveras tillsammans med en nudelsallad smaksatt med en limebaserad dressing. Fisksåsen i dressingen kan uteslutas och ersättas med lite extra sojasås.


Ingredienser

10 portioner
  • 735 g Gotlandspasta Linguine

Dressing

  • 100 g färsk ingefära
  • 25 g vitlök
  • 25 g färsk chili
  • 35 ml soja (kan uteslutas för att få en rätt fri från allergener)
  • 75 ml fisksås (kan uteslutas, smaka av med mer soja)
  • 80 ml neutral olja
  • 30 ml honung
  • 75 ml limesaft
  • 1 kg Frigodan wok & sautégrönsaker, tinade
  • 100 g salladslök
  • 1,2 kg GoGreen asiatisk bönboll
  • Koriander eller mynta till servering

Så här gör du

  1. Koka pastan al dente.
  2. Mixa alla ingredienser till dressingen.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs wok & sautegrönsakerna i olja tills överflödig vätska kokat bort.
  4. Blanda samman grönsakerna med dressingen och pastan. Finhacka salladslöken och blanda ner i salladen.
  5. Tillaga bollarna enligt anvisning på förpackningen. Servera tillsammans med den asiatiska salladen och eventuellt mynta eller koriander.

Vad tycker du?