Kikärtsbiff med rostad medelhavssallad och tzatziki

Grönsaker ugnsrostas och blandas med matkorn och örter till en matig medelhavssallad. Till serveras kikärtsbiffar och en tzatziki smaksatt med dill.


Ingredienser

10 portioner

Medelhavssallad

  • 350 g matkorn
  • 500 g paprika
  • 500 g fänkål
  • 500 g zucchini
  • 250 rödlök
  • Olivolja
  • 100 g persilja*
  • 50 g timjan*

Tzatsiki

  • 500 g gurka
  • 25 g vitlök
  • 10 g färsk dill (mängden kan minskas eller uteslutas)
  • 1 l matlagningsyoghurt
  • Salt och peppar
  • 1,5 kg GoGreen kikärtsbiff

Så här gör du

  1. Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Skär paprika och fänkål i skivor, zucchinin i lite större bitar och rödlöken i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugn ca 20–30 minuter. Finhacka persilja och timjan. Blanda samman grönsaker, matkorn och örter. Håll varmt fram till servering.
  3. Skär gurkan i tärningar. Riv vitlöken fint och hacka dillen. Blanda samman med matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillaga kikärtsbiffarna enligt anvisning på förpackningen. Servera tillsammans med salladen och tzatzikin.

*Mängden kan minskas, uteslutas eller ersättas med torkade kryddor.


Vad tycker du?