Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Penne med krämiga gula linser och skogsvampsås
Ingredienser
10 portionerPasta
- 1 kg Kungsörnen Svensk Penne
- 500 g GoGreen gula linser
- 6 dl svamp- eller grönsaksbuljong
- 4 dl matlagningsgrädde
- 400 g champinjoner i kvartar
- ev. 20 g karl-johansvamp, torkad
- 200 g gul lök, hackad
- 100 g purjolök i fina skivor
- 10 g timjan, färsk hackad
- 0,5 dl olivolja
- Salt och peppar efter smak
Topping
- 300 g grönkål
- 0,5 dl olivolja
- Hackad färsk timjan
- Salt och peppar efter smak
Så här gör du
- Koka Svensk Penne i rikligt med vatten enligt anvisningarna.
- Bryn svampen tillsammans med lök och vitlök i olja. Tillsätt linser och buljong och låt koka på medelhög värme i 10 minuter under omrörning då och då.
- Tillsätt grädde och purjolök efter 10 minuters koktid och låt koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med timjan, salt och peppar.
- Skär bort stammen på grönkålen och dela bladen i lagom stora bitar, skölj kålen och torka bort vattnet.
- Massera in olja, salt och peppar i kålen och strö ut glest på bakplåts- papper i ett bleck. Rosta kålen i ca. 15 minuter på 160 grader varmluft.
- Blanda den kokta pastan i såsen och lägg upp. Toppa anrättningen med grönkålschips och färsk hackad timjan.