Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vegoburgare med aioli och picklad lök
Ingredienser
10 portioner- 10 GoGreen VegoBurgare á 105 g
- 10 potatobuns
- 10 salladsblad
Picklad lök med citron:
- 150 g rödlök i tunna skivor
- ½ dl citronsaft
- Salt och peppar efter smak
Aioli:
- 10 g vitlök, pressad
- 2 dl rapsolja
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk citronsaft
- 1 st äggula
- Salt och peppar efter smak
Så här gör du
- Picklad lök: Blanda lök med citronsaft och salt och peppar efter smak. Låt stå minst 10 min.
- Aioli: Lägg samtliga ingredisenser i en bunke. Använd en stavmixer och börja mixa vid botten av bunken. För upp stavmixern sakta mot ytan, aiolin är klar när den är krämig.
- Burgare: Stek burgarna på medelhögvärme i olja så att de får fin yta.